Ed Sheerans Form av Du-certifierad diamant

Ed Sheerans Form av Du-certifierad diamant

Ed Sheeran har gjort pophistoria i Amerika efter att hans hitlåt Shape of You var certifierad diamant.

Den brittiska superstjärnan släppte spåret i januari 2017, och det har dominerat airwaves och streaming spellistor från och med, toppade diagram över hela världen och tjänat Ed the Grammy Award för bästa pop solo prestanda förra året (18).

Nu har tjänstemän vid Recording Industry Association of America (RIAA) certifierat melodi-platin, som har överträffat 10 miljoner i försäljning och motsvarande strömmar.

Det är hans andra stora RIAA-prestation efter framgången för 2014-spåret Thinking Out Loud, som nått milstolpen 2017, och gör honom till den fjärde artisten att ha rackat upp flera diamant-certifierade singlar sedan RIAA-chefer introducerade rankningen för 20 år sedan. Katy Perry och Eminem är bland de sällsynta få som också har uppnått prestationen.

Fira nyheterna på Instagram på torsdag (24Jan19), skriver Ed, “Min sång Shape of You är nu diamant i USA! Tack vare alla som har laddat ner eller streamat det x”.

RIAA-milstolpe ger Ed en annan anledning att le efter att ha lanserat sin egen akustiska gitarrlinje i samarbete med hantverkare på irländska firmor Lowden Guitars.

Called Sheeran av Lowden presenterades utbudet av musikinstrument på 2019 National Association of Music Merchants (NAMM) i Anaheim, Kalifornien på onsdag, då sångaren / låtskrivaren levererade en överraskning i en privat lanseringshändelse och delade inspirationen bakom det nya företaget.

“Det finns färre gitarrband och färre artister som använder gitarrer nu, och inte lika många barn som plockar upp gitarrer”, sa han, enligt Press Association. “Det är något jag skulle vilja byta genom att få dessa högkvalitativa gitarrer, gjorda i Irland, till barnens händer och uppmuntra dem att lära sig och utvecklas.

“För att kunna arbeta i tandem med ett gitarrbolag som Lowden för att skapa ett helt annat koncept har det varit en riktigt cool upplevelse.”